Montaj si intretinere

   

1.Montajul cosului de fum dublu perete DP

Instalarea cosului de fum se face in concordanta cu proiectul de executie, respectand normativele tehnice in vigoare,precum si prezentele instructiuni de montaj.

Montajul se poate executa atat la interiorul constructiei cat in exteriorul ei.

Se defineste cota de intrare a cosului dinspre agregat (cota ramurii centrale a racordului T dinspre agregatul de incalzire).

Plecand de la aceasta, se determina baza de sprijin a cosului de fum. Aceasta poate fi de doua tipuri:

Elementele cosului de fum se vor aseza in ordine de la baza spre partea superioara, respectand sensul sagetii de fum de pe eticheta de pe produs.

Aceasta insemana ca partea "mama" va fi intotdeauna in sus iar partea "tata" in jos, pentru a asigura scurgerea condensului prin interiorul tubului interior spre capacul de condensatie.

Elementele se imbina si rigidizeaza unele cu celelalte cu ajutorul colierelor tip N atasate fiecarui element in parte.

La distantele prevazute in anexele 1 si 2 (B respectiv C), se monteaza coliere de fixare de zid eventual suporti intermediari in functie de diametrul si inaltimea cosului de fum.

Tot in aceste tabele regasim inaltimea maxima neancorata(D). Structura tipica a unui cos de fum (vezi anexa 1 si 2) este:

De la racordul T al cosului de fum la centrala termica, in functie de solutia aleasa, avem 3 tipuri de legaturi:

La final se ataseaza la baza cosului, intr-un loc vizibil, placuta de inmatriculare conform SR EN 1856-1

2.Intretinerea cosurilor de fum

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt rezistente la temperaturi inalte, la umiditate, la factorii chimici atmosferici si cei produsi de materiile combustibile din agregatul de incalzire. Cu conditia unei montari si intretineri corecte, au o durata de viata de minim 10 ani.

Inspectarea si curatarea cosurilor de fum trebuie facuta cel putin odata pe an de catre personal specializat. Neefectuarea la termen duce la anularea garantiei.

ATENTIE! Necuratarea cosului de fum poate duce la acumularea de gaze de ardere, lucru care conduce la asfixierea persoanelor din locuinta. De asemenea exista riscul producerii de incendiu.

Condensul format, care se acumuleaza in capacul de condensatie, trebuie evacuat la un sifon de pardoseala respectandu-se legislatia in vigoare cu privire la protectia mediului.

Daca se constata anomalii in functionare, cum ar fi: tiraj insuficient, scapari de fum, slabirea elementelor de prindere si fixare, mirosuri anormale, etc, se va lua legatura imediat cu un specialist in intretinerea cosurilor de fum sau cu firma producatoare.

Pentru detalii suplimentare sau pentru a gasi un cosar in functie de localitatea in care va aflati puteti accesa site-ul Asociatiei hornarilor,constructorilor de cosuri de fum si seminee ( www.asfoch.ro ) sau Asociatiei cosarilor ( www.asociatiacosarilor.ro ), cu care firma noastra colaboreaza in vederea promovarii importantei montarii si intretinerii cosurilor de fum de catre firme specializate.

Cere oferta